VÍZVIZSGÁLAT - GÁZVIZSGÁLAT - TANÁCSADÁS
VÍZKÉMIA AKKREDITÁLT LABOR
linkek
Tartalomhoz ugrás
Igyál tisztított csapvizet!
Vízvizsgálat - Vízkémia Akkreditált Laboratórium
Közzététel szerző: itt tanácsadás · 21 Február 2023
Tags: munkahelyi_vízminőségegészségivóvíz
Változtass most! Van jobb megoldás, mint a csomagolt víz!

A vezetéken érkező víz elég jó minőségű ahhoz, hogy megfelelő előkészítést követően a vízfogyasztó elvárásait kielégítse. Egy megfelelően kiválasztott fogyasztóhelyi (POU) víztisztító fenntartható, gazdaságos, kényelmes alternatíva a csomagolt vízre olyan helyeken is, ahol a csapvíz jelenleg nem iható. Vízadagolóhoz, szódagéphez csatlakoztatva vagy vízkoncepció részeként a prémium fogyasztói elvárások is kielégíthetők háztartásokban, munkahelyen, közösségi felhasználásban egyaránt.

Miért lényeges a MEGFELELŐ hangsúlyozása?
A víztisztítók legfontosabb tulajdonsága, a vízminőségre gyakorolt hatása, csak laboratóriumi vizsgálatokkal mutatható ki, a víztisztítók közötti különbségek megértéséhez szükség van vízkémiai ismeretre. Minél többet olvasol erről, annál több a kérdés, és egy idő után belefáradsz...

A vízlaborban mi pontosan tudtuk, hogy mire van szükségünk, több ezer vízminta vizsgálati eredménye és több évtizedes mérnöki tapasztalat alapján. Számos víztisztító specifikációját olvastuk át, majd a gyakorlatban is teszteltük az ígéretesnek tűnőket. Elvégeztük a szakmai ismereteket igénylő tájékozódást, vizsgálatokat, méréseket. Az általunk kiválasztott Doulton Ultracarb víztisztítóról több, mint száz oldalas dokumentáció áll rendelkezésre, köztük a közösségi, munkahelyi felhasználás esetén kötelező, 5/2023 Korm. rendelet előírásainak megfelelő tájékoztató anyagok is. Az NNK 6 hónapon keresztül vizsgálta, minősítette és értékelte, összehasonlította más megoldásokkal.
Ha nem akarod azzal tölteni az idődet, hogy összehasonlítod a különböző lehetőségeket, rendelkezésre áll az NNK  összefoglaló táblázata is [1], az értékelő dokumentáció 25. oldalán.

Ha eddig azért ittál csomagolt vizet, mert
elbizonytalanodtál, elvesztél a részletekben vagy kevésnek érezted az információt, ezentúl már ez sem lehet indok!
Az ivovizem.hu weboldalon az ivóvizeddel, víztisztítással, víztisztítóval kapcsolatos információkat közérthető formában, rendszerezetten elolvashatod. Az oldalról elérhető minden tanulmány, értékelés, vizsgálat eredeti jegyzőkönyve, és szakmai magyarázatok is segítenek abban, hogy felelősen, jól dönthess. A konklúzió elolvasásához elegendő néhány perc.

Még mindig csomagolt vizet iszol? Miért? Változtass most!

A Vízkutató Vízkémia Akkreditált Laboratóriumban évtizedek óta vizsgálunk különböző vízmintákat. Tisztában vagyunk a feladóhelyen és a fogyasztóhelyen mérhető vízminőség-romlást okozó szennyezők körével és mértékével. Ismerjük az ivóvíz tisztításban alkalmazott technológiák előnyeit, hátrányait, az egyes vízkezelő eljárások illeszthetőségét (kémiai szempontból).
Az egészséges ivóvíz biztosításának bármely fázisához kapcsolódva állunk rendelkezésre munkahelyi döntéshozók, beruházók, magánemberek részére is: az akkreditált vízvizsgálatoktól a megfelelő POU megoldások ajánlásáig.

Az  optimális "vízportfólió" kialakításakor prioritásként kezeljük a fenntarthatósági szempontokat, a vezetékes víz ivóvíz célú felhasználását. Ezt a tanácsadást "Pro bono" végezzük.

Azari Katalin
vegyészmérnök, ivóvíz tanácsadó


Felhasznált NNK tájékoztatók elérhetőségei:víztisztítás


gyorslinkek


kezdőlap

Vissza a tartalomhoz