linkek
Tartalomhoz ugrás

A csapvízben lévő egészségkárosító és kellemetlen ízt okozó szennyezők többsége a csövekből, szerelvényekből oldódik ki és/vagy a fertőtlenítés mellékterméke.
A vízórát követő szennyeződések eltávolítása a fogyasztó felelőssége, ez legegyszerűbben MEGFELELŐ ivóvíz tisztítókkal érhető el.

Magyarországon a víztisztítókra vonatkozóan a forgalmazási engedély megléte önmagában semmit nem garantál a tisztított vízminőségre, a megfelelő víztisztító kiválasztása a fogyasztó felelőssége.

A sokféle termék között nem könnyű az eligazodás (a legtöbb esetben a kereskedő sincsen tisztában terméke vízminőségre gyakorolt hatásával) és -tapasztalatunk alapján- a fogyasztók az esetek többségében olyan víztisztítót választanak, ami nem javít érdemben a víz kémiai minőségén (még akkor sem, ha a víz íze jobb).

Víztisztító választás előtt a legfontosabb információ a kezelendő csapvíz kémiai tulajdonságainak és potenciális szennyezőinek ismerete, nehogy a választott víztisztító többet ártson, mint amennyit használ.

Csak a csapvíz valós szennyezőihez választott víztisztítóval biztosítható az,  hogy a víz kémiai kezelése a hasznos ásványi anyag szempontjából minimális, az egészségre káros anyagok eltávolítása szempontjából viszont tökéletes legyen a szűrőbetét teljes ajánlott élettartama alatt.

Laboratóriumi vizsgálataink és az NNK szakvéleménye alapján is bizalommal ajánlom a Doulton víztisztító megoldásokat, melyek innovatív módon több szűrési funkciót valósítanak meg egy szűrőtesten belül.
A szűrőházakba a csapvíz tulajdonságainak megfelelően választható az integrált kerámia szűrőbetétek közül a legmegfelelőbb.
A csere szűrőbetét természetes anyagok felhasználásával készült, a külső burkolat pl. kerámia, így a 6 havonta cserélendő szűrőbetét sem okoz műanyag terhelést a környezetre.

Laboratóriumunkban és háztartásunkban is valós használati körülmények között, több életcikluson keresztül vizsgáltuk az ultracarb szűrőbetétet. Az eredmények kiválóak mind az érzékszervi tulajdonságok javulása, mind az egészségre káros szennyezők eltávolítása szempontjából.

Azari Katalin
vegyészmérnök

hivatkozások:


tájékoztató oldal a megoldási lehetőségekről
Miben tudunk mi segíteni?

Korrekt, használható eredményt adó vízvizsgálattal, és amennyiben szükséges: megfelelő víztisztítási lehetőség ajánlásával.

Ahhoz, hogy eldönthető legyen, milyen víztechnológiák jöhetnek szóba az adott csapvíz érzékszervi és kémiai tulajdonságainak javítására,  a fogyasztóhelyi  vízminőség ismerete a kiindulási alap.
Felkészültünk arra, hogy pár kérdést követően tanácsot adjunk: szükséges-e vízvizsgálat vagy rendelkezésre áll elegendő információ az adatbázisunkban ahhoz, hogy biztonságos víztisztítási megoldást ajánljunk.

A szükséges paraméterek vizsgálatát követően segítünk az optimális megoldást megtalálni.

GYIK-víztisztító_vásárlás_ előtt
érdeklődés
vizsgálat
Aquachallenge ólom vizsgálat olomvizsgalat vizvizsgalat vízvizsgálat ólomeltavolitas ólomeltávolítás víztisztító viztisztito csapvíz vízszűrő vizszuro
Vissza a tartalomhoz