linkek
Tartalomhoz ugrás
Ólomvizsgálat kockázat értékeléssel - eredmény szakvéleménnyel 5-7 munkanapon belül!
Kedvezményes lakossági ár: 10.000 Ft / mintahely kockázat értékelés
Teljes bizonyossággal csak laboratóriumi műszeres vizsgálattal lehet kizárni a súlyosan egészségkárosító nehézfém jelenlétét.

Mintavételre az NNK gyermekintézmények számára javasolt protokollját ajánljuk, ami a lehető legnagyobb ólomszennyezést próbálja modellezni.
A  megrendelő felületen  előzetesen rögzítheti a minta adatokat, ezzel gyorsítható  az adminisztráció (a laboratóriumban töltött idő).
Ha módja van átutalásos fizetésre, ezt preferáljuk. Ebben az esetben nem szükséges a laboratóriumba belépnie, a minta leadása a laboratórium előterében minimális kontakttal jár.
(Az átutalásos számlát a megadott adatoknak megfelelően kiállítjuk, elektronikus formában elküldjük az átutatlás adataival együtt. A minta feldolgozását az átutalás beérkezését követően kezdjük el.)
A használható mérési eredmény feltétele a jól megtervezett mintavétel, ami szakmai kompetenciát igényel.

Az ólomszennyezés kockázatának értékelése a mintavétel tervezésével kezdődik, a feltételezhető legnagyobb ólom migrációt (beoldódás és mozgás) modellezve.
Az ólombeoldódást - a kockázat értékelésre szánt mintavétel szempontjából  - leginkább a víz ólomszennyezésen való tartózkodási ideje befolyásolja.
Ezért a mintát ajánlott úgy venni, hogy a víz minimális tartózkodási ideje a feltételezett szennyezőforráson(!) legalább 30 perc legyen.

A mintavétel tervezésekor igyekszünk a lehető legtöbb információt a legkisebb költségvonzattal elérni.
Társasházak esetében érdemes a társasházi közös csőszakaszhoz is minél közelebb pangó mintát venni, mert lehet, hogy az a legnagyobb szennyezőforrás.
Olyan városrészeken, ahol még bekötő vezetékek vagy hattyúnyakak is lehetnek ólomból, a mintavétel megtervezése (időpontjának kijelölése) különösen fontos. Itt vélhetően nem a reggeli első minta lesz a legnagyobb ólomkoncentrációt mintázó.

További fontos információk:

ólom kockázat értékelés  mintavétel bizonytalansága  mintavétel tervezése

a mérési eredmények értelmezéséről


Amennyiben bizonytalan a mintavétellel kapcsolatban, telefonon segítséget nyújtunk: 1-214-8937.

mintavételi útmutató és mintavételi adatlap kedvezményes vizsgálathoz

Feltételezhető ólomszennyezés esetén:
A járványügyi szabályozás betartása érdekében kérjük, telefonon érdeklődjön a minta leadás időpontjával kapcsolatban, ha a helyszínen kíván fizetni:
1-2124157, 1-2148937 (munkanapokon 8-15)

ólomvizsgálat megrendelés

Vízkutató Vízkémia Kft.
a NAH által NAH-1-1217 számon
Akkreditált Vizsgálólaboratórium

  1026. Budapest, Szilágyi E. fasor 43/b.
1-2124157, 1-2148937
    posta@vizkemia.hu
 www.vizkemia.hu

Vissza a tartalomhoz