A csapvíz minősége megfelelő víztisztítóval javítható. - Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Laboratórium

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A vízmű csak a vízóráig vállal felelősséget a víz minőségéért.Magyarországon bárki árulhat víztisztítót.
Az is, aki nem ért a vízminőséghez és vízkezeléshez még annyira sem, hogy fel tudná mérni a nem megfelelő víztisztító választásából adódó kockázatokat.

A csapból folyó víz a feladás helyén jó minőségű, egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmazhat. A fogyasztóhelyig  viszont szennyeződhet (a fertőtlenítés melléktermékei és a csővezetékből, szerelvényekből kioldódó anyagok).

A csapvízben jelenlévő egészségkárosító szennyezők jelenléte sokáig elhallgatott információ volt, ezért nem csoda, hogy
a vásárlók többsége nincsen tisztában azzal sem, hogy milyen módon javíthat biztonságosan csapvize minőségén.

Egy megfelelő víztisztítóval a csapvíz érzékszervi és kémiai tulajdonságai jelntősen javíthatók.
A sokféle termék között nem könnyű az eligazodás, és -tapasztalatunk alapján- a fogyasztók legtöbbször olyan víztisztítót választanak, ami nem javít érdemben a víz kémiai minőségén (még akkor sem, ha a víz íze jobb).

Víztisztító választás előtt a legfontosabb tájékozódási pont a kezelendő csapvíz kémiai tulajdonságainak és potenciális szennyezőinek ismerete, nehogy a választott víztisztító többet ártson, mint amennyit használ.

A csapvíz lehetséges szennyezőihez választott víztisztítóval biztosítható az,  hogy a víz kémiai kezelése a hasznos ásványi anyag szempontjából minimális, az egészségre káros anyagok eltávolítása szempontjából viszont tökéletes legyen a szűrőbetét teljes ajánlott élettartama alatt.

Megfelelő víztisztítóval a fogyasztóhelyen biztonságosan, gazdaságosan, környezetkímélő és kényelmes módon állítható elő  kifogástalan minőségű ivóvíz a szükséges mennyiségben (a csapvízfelhasználás alig 5%-a ivóvíz célú).

Bizalommal ajánlom a Doulton víztisztító megoldásokat, melyek innovatív módon több szűrési funkciót valósítanak meg egy szűrőtesten belül.
A szűrőházakba a csapvíz tulajdonságainak megfelelően választható az integrált kerámia szűrőbetétek közül a legmegfelelőbb.

Laboratóriumunkban és háztartásunkban is valós használati körülmények között, több életcikluson keresztül vizsgáltuk az ultracarb szűrőbetétet. Az eredmények kiválóak mind az érzékszervi tulajdonságok javulása, mind az egészségre káros szennyezők eltávolítása szempontjából.

Azari Katalin
vegyészmérnök

hivatkozások:
(1) https://mta.hu/tudomany_hirei/lesz-e-holnap-is-tiszta-vizunk-egymilliard-forintos-kutatasi-program-indult-a-hazai-ivovizellatas-vizsgalatara


tájékoztató oldal a megoldási lehetőségekről
Miben tudunk mi segíteni?

Korrekt, használható eredményt adó vízvizsgálattal, és amennyiben szükséges: megfelelő víztisztítási lehetőség ajánlásával.

Ahhoz, hogy eldönthető legyen, milyen víztechnológiák jöhetnek szóba az adott csapvíz érzékszervi és kémiai tulajdonságainak javítására,  a fogyasztóhelyi  vízminőség ismerete a kiindulási alap.
Felkészültünk arra, hogy pár kérdést követően tanácsot adjunk: szükséges-e vízvizsgálat vagy rendelkezésre áll elegendő információ az adatbázisunkban ahhoz, hogy biztonságos víztisztítási megoldást ajánljunk.

A szükséges paraméterek vizsgálatát követően segítünk az optimális megoldást megtalálni.

GYIK-víztisztító_vásárlás_ előtt
érdeklődés
vizsgálat
ólom vizsgálat olomvizsgalat vizvizsgalat vízvizsgálat ólomeltavolitas ólomeltávolítás víztisztító viztisztito csapvíz vízszűrő vizszuro
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz